Velkommen til min hobbyblogg. Her kommer jeg til å legge ut bilder og kanskje skrive noen ord om saker og ting jeg driver med.

mandag 31. januar 2011

Swanstrøm lei av ost og pølse..

Midt i min ganske stigende irritasjon over manglene utbetalt lønn for desember 09 og desember 10 ser jeg her at vi nok er ganske mange som sitter i denne skakk- kjørte båten til Swanstrøm dessverre... en båt helt uten kaptein forresten.


Fire konkurser for Finden-gründer Swanstrøm

Dag Swanstrøm. Foto: Scanpix


Synnøve Finden-gründer Dag Swanstrøm kaster inn håndkleet. Den fjerde konkursen på under ett år er et faktum.
Artikkel av: Øystein Byberg (HegnarOnline - 26.1.11 10:20)
Tips en venn Facebook Facebook Twitter Twitter [Print] Skriv ut

På under ett år er fire av Synnøve Finden-gründer Dag Swanstrøms selskaper slått konkurs. Sistemann ut er nisjemeieriet Telemarkskyri. I løpet av fjoråret gikk Kortreist kvalitetsmat, Nye Majonæsfabriken og kjøtt- og pølseprodusenten Arne Børresen konkurs.

Swanstrøm sier til Finansavisen at det var konkursen i Kortreist Kvalitetsmat som dro de andre selskapene overende. Kortreist Kvalitetsmat kjøpte, distribuerte og fakturerte varene fra de tre nisjeprodusentene.

- Jeg forsøkte å drive videre en periode, men måtte innse at det ikke gikk i lengden. Dermed besluttet jeg å avvikle alle engasjementene innen næringsmidler.

- I etterpåklokskapens lys ser jeg at vi ikke burde ha etablert et distribusjonssystem i konkurranse med kjedene, sier han.

Investoren er nå helt ferdig med nisjemat.

- Fremover blir det eiendom, sier han.


Sjaa.... Kan hende han styrer denne skuta bedre, her er det ihvertfall nok av millioner å hente... (kanskje)


Ny prisrekord på Vinderen

Partner i Privatmegleren Aveny, Odd Kalsnes. Foto: Finansavisen


Artikkel av: Siri Knutsen (HegnarOnline - 11.9.10 07:10)
Luksusleiligheter ble solgt for 110.000 kroner kvadratmeteren. Det er ny rekord på Vinderen.
Tips en venn Facebook Facebook Twitter Twitter [Print] Skriv ut

Dag Swanstrøm har bygd fire luksusleiligheter på Vinderen. To leiligheter på 200 kvadratmeter er solgt for 22 millioner kroner hver, hvilket gir rekordhøye 110.000 kroner kvadratmeteren, skriver Finansavisen.

- Den tidligere rekorden på Vinderen var på 90.000 kroner kvadratmeteren. De fire leilighetene i Tuengen Allé er et unikt prosjekt over alt annet på Vinderen. Bygget har bare store leiligheter og retter seg mot et meget eksklusivt marked. Jeg kan ikke komme på noe tilsvarende, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes til avisen.

De to billigste leilighetene har en prisantydning på 20 millioner kroner.

- Dette er et monument som jeg tror markedet etterspør. De to første leilighetene er solgt uten markedsføring, kun gjennom kontakt med tidligere kunder. Leilighetene har bedre gulv, bedre kjøkken, større takhøyde og flottere inngangsparti enn alt annet, sier Kalsnes.


"Fint skar det væra sjøl om hælve ræva heng utaførr" har jeg hørt et sted.. det var bare en tanke som slo ned i mitt lille hode, hmmm? Tror kanskje jeg setter et punktum for i kveld og heller gleder med til morgendagens sy-møte uten de helt store millionene flagrende uten kontroll.Fiasko for Swanstrøm

Dag Swanstrøm er ferdig med dagligvarebransjen, etter eget utsagn.

Dag Swanstrøm har tapt rundt 10 millioner kroner på comeback i dagligvarebransjen. Den tidligere Synnøve Finden-sjefen hadde store planer om å bli en ny stor aktør i bransjen med kortreist mat og nisjeprodukter. Nå er selskapene konkurs.

- Jeg gir meg i dagligvarebransjen. Nå skal jeg satse på eiendom, sier Dag Swanstrøm til Handelsbladet FK.

Finansavisen tar i bruk førstesiden og to helsider for å fortelle om nedturen. Selskapene Kortreist Kvalitetsmat, Nye Majonæsfabriken, Arne Børresen og Telemarkskyri er konkurs. Ifølge Dag Swanstrøm er årsaken at konkursen i Kortreist Kvalitetsmat dro de andre med seg i fallet.

- Jeg forsøkte å drive videre en periode, men måtte innse at det ikke gikk i lengden, sier Swanstrøm til Finansavisen.

Får kritikk

Dag Swanstrøm får sterk kritikk fra de involverte i konkursene, men han tar i kjent stil ikke spesielt mye selvkritikk. Det var også mye støy rundt Swanstrøm da han ifølge Finansavisen «ble kastet ut av selskapet» i 2006. Denne gangen angrer han bare på én ting i sitt forsøk på å bli en ny stor aktør med kortreist mat.

- I etterpåklokskapen lys ser jeg at vi ikke burde etablert et distribusjonssystem i konkurranse med kjedene, sier Swanstrøm til Finansvisen.

Han anslår at han har tapt rundt 10 millioner kroner på konkursen gjennom sitt selskap Swanstrøm as.

Satser på eiendon

Handelsbladet FK har i en periode arbeidet med en reportasje om nedturen for Dag Swanstrøm med bakgrunn i konkursene og flere kritiske borapporter. Men Swanstrøm har ikke ønsket å snakke med avisen utover å fortelle at det er slutt for han i dagligvarebransjen.

- Jeg er påvei ut av dagligvarebransjen, sier Swanstrøm til Handelsbladet FK

- Hva skal du nå satse på?

- Jeg arbeider med et eiendomsprosjekt som jeg ikke kan si så mye om. Jeg tar kontakt når det er klar, sa Swanstrøm til Handelsbladet FK for noen uker siden.

Siden har det vært stille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hundeveske.

Hundeveske.

Hum hum..

3 Menn var døde og kom til himmelporten inn til himmelen. Da kom en engel ut å sa til dem: - Det er bare 1 ledig plass her, så den av dere som har best grunn til å komme inn, får inn.

Mennene synes det var grei så begynte den første mannen: -Jeg sto oppe på verandaen min i blokken der jeg bor, jeg lente meg frammover for å se noe oppstyr nede på gata, så pluttselig datt jeg ned, men heldigvis fikk jeg tak i et gelender lengre nede. Men så kom det en fyr helt rød i fjeset og kaset et kjøleskap på meg, så datt jeg ned å døde.
Så var den den andre mannen sin tur:-Jeg var på en fest og kom tidelig hjem, og fant dama mi naken i senga midt på lyse dagen. Jeg ble drit forbanna, og gikk ut på verandaen en tur.Og der så jeg en mann henge fra gelenderet mitt!! Jeg ble jeg så forbanna at jeg kaste kjøleskapet på han. Etter på så angret jeg så at jeg tok selvmord.
Så var det den tredje.....: - Det var jeg som satt i kjøleskapet........"

Den som vet lite, har ikke mye å si.

Sitat.

Når pengene snakker, er sannheten stum.
Jeg tok med hunden min til NAV, og søkte om full trygd for han.
"Det går ikke", sa dem.
Hvorfor ikke" sa jeg ,? "han må jo få trygd på nøyaktig samme måte som alle andre får trygd".
"Nøyaktig samme måte" spurte dem ?
"Ja", sa jeg . "Han er lat, er uten arbeid, snakker ikke norsk, og er her uten å vite hvem foreldrene er ".......
Du er gammel den dagen du bøyer deg ned for å knytte skolissen, og når du har gjort det, stanser du et øyeblikk og tenker: Var det noe mer jeg skulle ha gjort når jeg først er her nede?

En trailersjåfør kom til ett kryss. Han så først til høyre, der kom Krekar og Melling syklende på en tandemsykkel. Deretter så han til venstre, der var det også klart. :-D

Bra vits.

Det var en gang en gammel mann med stokk som gikk inn på en buss. Dessverre var det ingen ledige seter så han stilte seg opp ved siden av en mann som hadde en drøss med unger i setet ved siden av seg. Etterhvert begynte gamlingen å dunke i gulvet med stokken sin. Etter en stund ble mannen med ungene veldig irritert! – Er det ikke mulig å få gummi på den stokken, sa mannen med ungene. – Hadde du hatt gummi på din hadde det vært sitteplass til meg, kontret gamlingen.

Hmmm..

Ingenting avlører et menneskes karakter mer enn hva det synes er morsomt.

Som regel kommer alderens klokskap for sent. Livets dumheter er begått.

Hahaha..

"Et par karer fra New Jersey var på jakt i skogen da den ene av dem plutselig stupte over ende i lyngen. Det virket ikke som han pustet, noen puls var det ikke mulig å kjenne. Den andre jegeren dro frem mobiltelefonen sin og ringte redningssentralen. Da han endelig fikk svar, ropte han:

- Vennen min er død! Han puster ikke, og det er ingen puls. Hva skal jeg gjøre?

Operatøren på redningssentralen prøvde å roe ham ned, og sa med dempet stemme: - Ta det rolig nå, så skal vi se hva vi kan gjøre. Først av alt må du forsikre deg om at han virkelig er død.

- Vent litt, svarte jegeren. Det ble stille noen sekunder før det hørtes et skudd. Så kom jegeren tilbake i telefonen og sa:

- OK, han er død. Hva gjør jeg nå?"

Hmmmm...

Ei lita jente sitter ved kjøkkenbordet mens moren tar oppvasken. Hun kikker på moren noen minutter før hun spør hvorfor hun har et og annet grått hår.
– Jo, det skal jeg si deg, svarer hun. Hver gang du gjør noe galt, som jeg blir lei meg for, får jeg et nytt grått hår.
< Jenta blir sittende og gruble over det moren nettopp sa…

– Mamma, hvorfor er alt håret til mormor grått?

Ganske så riktig..

De fleste skygger i livet
skyldes at vi selv står i veien for solen

Sitat

Da Vårherre delte ut humoren, kom kvinnen for sent som alltid. Derfor ble hun den som ler sist.

Hehehe..

To kvinner er ute på byen for å shoppe, da de plutselig ser en kjenning komme ut fra en blomsterbutikk.
Søren, nå er kjæresten min ute og kjøper blomster til meg, sier brunetten
Liker du ikke blomster? spør blondinen
Jo da, men når han gir meg blomster har han forventninger etterpå, og jeg har ikke lyst til å tilbringe hele helgen på ryggen med bena i været.
Blondinen blir taus og tenker seg om før hun spør forsiktig:

Har du ikke vase?

Sitat ukjent.

Det er bedre å drite seg ut

enn å dø av forstoppelse.

Har du hørt en lydbok?Hvis ikke, har du noe til gode.Det fine med lydbøker er nemlig atmens du lytter kan du reise til og fra jobben,lage mat,vaske opp, hvile middag, ta en joggetur, dele en opplevelse med noen,plukke bær, pusse båten,gå i fjellet,ligge på stranda,lukke øynene og innta godstolen,slappe av og nyte god opplesning...Få mer tid til bøker , rett og slett!Prøv, og du vil innse atfor bokelskere er faktisk lydbøkerden største oppfinnelsen siden hjulet!

Sitat.

Tankeløst hode får lettest sove.